Tır Brandasının Faydaları Nelerdir? | Mita Branda
Aşağı Kaydır

Bizden Haberler

Tır Brandasının Faydaları Nelerdir?

06 Aralık 2021
Tır Brandasının Faydaları Nelerdir?

Yürürlüğe giren yasalar neticesi ile artık açık kasa kamyonların herhangi bir eşya yada ürün taşımasına yasak getirildi. Bu sebeple artık trafiğe çıkarak nakliye yapacak olan her kamyon için branda zorunlu hale getirildi.

Zorunluluk olmasının yanı sıra brandaların taşımacılık faaliyetleri için katkısı oldukça büyük. Tır ve
kamyon brandalarının yararlarından ve üretim aşamalarından kullanım alanlarına kadar olan tüm
süreçleri inceleyelim.

Tırlar için üretilmiş olan brandalar çok sağlam ve kaliteli olmak zorundadır. Yumuşak bir doku bulundurmaması ile birlikte brandanın iç kısmında mutlaka çelikten bir iskelet bulunmak zorundadır. Tırın dorsesi içerisine yerleştirilen eşyaların yoldaki herhangi bir sarsıntı nedeniyle brandayı yırtarak dışarı fırlama ihtimaline karşılık böyle bir sistem brandacılık sektörü üzerinde geliştirilmiştir.

Tırların dorsesi için yapılan çelik ve demir kafesler öncelikle tırın üzerine yerleştirilir. Bu kafesler yüksek kaliteli materyallerden imal edilir ve herhangi bir eşyanın çarpmasıyla kırılmayacak kadar kuvvetli olur. Bu aşamadan sonra tırın kafesi üzerine birkaç kat kumaştan oluşan özel brandalar yerleştirilir. Bu brandalar çelik kafes ile birleştirilerek bıçakla kesilmelere karşı dayanıklı olacak şekilde tırın üzerine örtülür. Dışarıdan hırsızlık faaliyetleri için gelecek olan herhangi bir darbeye karşı kesilmesi ve yırtılması zor olan brandalar bu noktada tercih edilir.

Kamyon brandaları ise genellikle şehir içinde kullanılan faaliyetler için geçerlidir. Eğer bir kamyon sahibiyseniz ve şehir içinde nakliyat yaparak para kazanıyorsanız kamyonunuzun kasasını branda ile kapatmak sizin için faydası olacaktır.

Tüm bu faaliyetlerden yararlanmak için Mita Branda ile iletişime geçebilirsiniz.

01.